serieskolan

Allt om utbildning i serieteckning!

Utbildning och forskning i serieteckning

Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3) på Malmö Universitet erbjuder tvärvetenskapliga utbildningar och forskning inom media, kultur och design. Utbudet består av fristående kurser i serieteckning och ett program i Visuell Kommunikation.
Genom att kombinera teori och praktik lär sig våra studenter förstå mediets vetenskapliga och konstnärliga grund, och på samma gång utveckla den egna uttrycksförmågan.
På våra seriekurser möter du yrkesverksamma serieskapare, forskare och branchfolk, och på våra engelskspråkiga kurser träffar du även internationella studenter. Som student på programmet i Visuell kommunikation har du dessutom möjlighet att själv åka på utbyte till något av våra partneruniversitet.

Våra kurser:
Serieteckning och visuellt berättande 30 Hp Campus
Comics, International perspectives 30 Hp Campus (engelska)
Digital Comics 15 Hp, halvfart Distans (engelska)

Program:
Visuell Kommunikation 180 HP (kandidatprogram)

Läs mer om våra seriekurser på www.mau.se